Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Ciemny tort winogronowo-serowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
blaty biszkoptowo-kakaowe 3 sztuk
masło 100 gramów
żółtka 3 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
ser mielony 300 gramów
winogrona zielone 400 gramów
galaretka zielona 1 sztuk

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Porcjami dodawać ser. W tortownicy o dopasowanej do blatów biszkoptowych średnicy ułożyć jeden z nich. Wyłożyć na niego 1/3 masy i pozostałe 2 blaty, smarując każdy masą serową. Umyte, osuszone winogrona pokroić na połówki i wyjąć pestki. Ułożyć połówki owoców na wierzchniej warstwie kremu. Wstawić tort na 30 minut do lodówki. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić i tężejącą wylać na wierzch schłodzonego tortu. Wstawić do lodówki.

Uwagi:

Tortu nie nasącza się ponczem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER