Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Spaghetti z pesto

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bazylia 2 sztuk
pinia pestki 2 łyżek stołowych
ząbek czosnku 3 sztuk
sól według uznania
parmezan starty 2.5 łyżek stołowych
oscypek starty 2.5 łyżek stołowych
oliwa z oliwek tłoczona na zimno 0.2 litrów
makaron spaghetti 400 gramów
masło 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Bazylie pokroić na cienkie paseczki. Pestki pinii uprażyć na suchej patelni. Czosnek obrać i pokroić w kostkę. Bazylię, pestki pinii i czosnek zmiksować dokładnie z dodatkiem soli. Stale miksując, dodawać stopniowo ser i oliwę z oliwek. Całość miksować tak długo, aż pasta będzie kremowa. Spaghetti ugotować przez 8-11 minut w osolonej wodzie, dokładnie odsączyć, polać stopionym masłem i wymieszać. Gotowe spaghetti wyłożyć na talerze. Na wierzchu położyć pastę pesto.

Uwagi:

Bazylia w pęczku


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER