Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Serniki góralskie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser bryndza 25 dekagramów
ziemniak 25 dekagramów
jajko 2 sztuk
mąka pszenna 0.7 szklanek
sól według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, odcedzić, ostudzić, obrać z łupin, utłuc. Dodać bryndzę, żółtka, mąkę i sól. Ubić sztywną pianę z białek, delikatnie wymieszać z ciastem. Nabierać łyżką niewielkie porcje ciasta, kłaść na wrzącą osoloną wodę. Gotować od zawrzenia pół minuty. Wyjmować serniki góralskie łyżką cedzakową na sito. Podawać z sosem pomidorowym.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER