Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Sok pomidorowy domowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 3 kilogramów
sól 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Pomidory przekroić na cząstki i wrzucić do garnka. Gotować na małym ogniu przez kilka dni, codziennie ok. 1-2 godziny. W połowie czasu gotowania dodać sól. Gdy już się dobrze wygotują, przetrzeć przez sito do drugiego garnka i wrzący wlewać do wyparzonych słoików. Zamknąć słoiki i postawić do góry dnem aż ostygną.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER