Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sałatka meksykańska z indykiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś indyka 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
awokado 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
kukurydza z puszki 250 gramów
kolendra - pęczek 0,5 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
limonki 3 sztuk
chili w proszku 2 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
chipsy tacos według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Mięso skropić sokiem z jednej limonki, oprószyć łyżeczką sproszkowanego chili i sola. Usmazyć na oleju z obu stron. ostudzić i pokroić w plastry. Oczyszczone awokado pokroić na cząstki, skropić sokiem z 1/2 limonki. umyte pomidory pokroić w plasterki. Kukurydzę osaczyć z zalewy. Opłukaną kolendrę połowę posiekać. oczyszczone papryczki pokroić w kosteczkę.
Sok z 1 limonki wymieszać z musztardą, solą, resztą chili, oliwą, posiekaną kolendrą. Resztę limonki pokroić w plasterki.
Na talerzach układać plastry piersi indyka, papryczkę chili, kukurydzę, pomidory, awokado, listki kolendry, plasterki limonki. Polać sałatkę sosem. Podawać z chipsami tacos.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER