Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z ryby, boczku i grzanek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z pangi 200 gramów
sok z cytryny 0,5 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
sałata masłowa 1 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
fasolka szparagowa 100 gramów
kromki pieczywa toztowego 3 sztuk
Natka pietruszki - pęczek 0,5 sztuk
tymianek - pęczek 0,5 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
sos sałatkowy zioła ogrodowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i mąka. Usmażyć na oleju. Ostudzoną podzielić na nieduże kawałki.
Umytą, osuszoną sałatę porwać na kawałki. Oczyszczoną fasolę przekroić na pół, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć. Z pieczywa tostowego odciąć skórkę, pokroić je w kostkę, usmażyć na oliwie, osaczyć z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem wg przepisu na opakowaniu. Listki zieleniny opłukać i osuszyć.
W salaterce połączyć wszystkie składniki sałatki, polać sosem i delikatnie wymieszać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER