Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Pierogi wegańskie z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna razowa 3 szklanek
woda według uznania
kapusta kiszona 1 szklanek
grzyby suszone według uznania
soczewica 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek, dodawać stopniowo gorącą wodę i wyrabiać ciasto. Rozwałkować cienko i wycinać szklanką krążki dowolnej wielkości. Przygotować farsz: ugotować kapustę z grzybami. Ugotować soczewicę. Połączyć kapustę z ugotowaną soczewicą. Gdyby farsz okazał się zbyt rzadki można dodać trochę mąki ziemniaczanej. Nakładać na ciasto. Uformowane pierogi ugotować we wrzącej wodzie. Można także zapiec w piekarniku.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER