Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki leśniczego

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól ziołowa według uznania
pieprz według uznania
tłuszcz według uznania
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
kasza manna 1 łyżek stołowych
ryż 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
grzyb 70 dekagramów
sól według uznania
woda 1 szklanek
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
mąka pszenna 0.5 szklanek
mąka razowa 1 szklanek

Wykonanie:

Przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany, usmażyć naleśniki. Grzyby oczyścić, umyć i odsączyć. Kilka odłożyć do dekoracji, resztą drobno posiekać i poddusić na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wymieszać z bułką tartą, ryżem i kaszą manną. Farsz doprawić do smaku pieprzem i solą. Naleśniki napełnić farszem.

Uwagi:

Ryż musi być ugotowany

Grzyby: kurki, maślaki, prawdziwki, gąski


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER