Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki kokosowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 0.33 szklanek
mąka kukurydziana 2 łyżek stołowych
mleko kokosowe 160 mililitrów
wiórki kokosowe 2 łyżek stołowych
słód jęczmienny 5 łyżek stołowych
sól 0.5 łyżek deserowych
olej arachidowy według uznania
dynia 0.33 sztuk
sok z cebuli 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk

Wykonanie:

Przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Naleśniki smażyć na oleju arachidowym na małej patelni na zloty kolor. Trzymać w cieple. Pokroić dynię w kostkę. Rozgrzać olej na patelni i utrzymując średnią temperaturę dodać dynię i słód; dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać sok z cytryny. Przekładać naleśniki kawałkami dyni i dodawać trochę sosu z patelni. Podawać posypane wiórkami kokosowymi i startą skórką z cytryny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER