Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sea Dog

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier 2 sztuk
angostura 40 mililitrów
pomarańcza 2 sztuk
cytryna 2 sztuk
Szkocka 15 mililitrów
Benedictine 20 mililitrów
woda gazowana 45 mililitrów

Wykonanie:

Kostki cukru umieścić na dnie wysokiej smukłej szklanki, wlać angosturę i odstawić. Kiedy cukier się nasączy, włożyć cząstki pomarańczy i cytryny, a następnie koktajlową pałeczką wycisnąć z nich sok. Napełnić szklankę tłuczonym lodem. Dodać whisky i Benedictine, zamieszać pałeczką. Uzupełnić oziębioną wodą gazowaną. Podawać z pałeczką, aby można było wycisnąć więcej soku. Udekorować wisienką maroschino.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER