Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Mint Julep

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Miałki cukier 1 łyżek stołowych
Świeża mięta - liście 8 sztuk
gorąca woda 1 łyżek stołowych
Bourbon 45 mililitrów

Wykonanie:

Wsypać cukier do moździerza lub szklanicy barowej. Listki mięty rozdrobnić i dodać do cukru. Zmiażdżyć kawałeczki tłuczkiem lub pałeczką koktajlową z pogrubionym końcem, aby mięta puściła sok, uwalniając aromat i barwę. Wlać gorącą wodę i dobrze wszystko wymieszać. Przełożyć do wysokiej szklanki do long drinków, w połowie napełnionej kruszonym lodem. Dodać bourbon. Mieszać tak długo, aż szklanka pokryje się rosą. Odstawić na dwie minuty, aby topniejący lekko lód rozcieńczył drink.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER