Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kompot z gruszek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gruszki 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
cukier waniliowy według uznania

Wykonanie:

Gruszki umyć, obrać i pokroić w cząstki. Zagotować 2,5 szklanki wody z cukrem waniliowym lub wanilią i cukrem. Do wrzącego syropu włożyć gruszki. Ugotować do miękkości. Odstawić. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub koncentratem z róży. Ostudzić wstawiając naczynie z kompotem do zimnej wody. Oziębić w lodówce. Przed podaniem kompot przelać do salaterki.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: smakosz

Data: 2009-10-11

Droga Izo zapomniałaś o najważniejszym składniku kompotu z gruszek!A gdzie goździki ...na tą proporcje 2-3 wystarczą... smacznego...

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER