Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kotlety de volaille

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
masło 0,25 kostek
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
bułka tarta 8 łyżek stołowych
masło sklarowane do smażenia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyty, osuszony filet delikatnie zbić tłuczkiem. W każdym zrobić nacięcie. W powstałą kieszeń włożyć po słupku zimnego masła. Zacisnąć brzegi, aby tłuszcz nie wypłyną w czasie smażenia (można spiąć). Oprószyć solą i pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć kolejno w mące, roztrzepanych jajkach, bułce tartej. Smażyć na sklarowanym maśle po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień i dosmażyć przez 2 minuty. Podawać z zielonym groszkiem i plasterkami cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Wube

Data: 2009-04-28

uwielbiam pycha

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER