Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Carpaccio z piersi kurczaka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 40 dekagramów
kiwi 4 sztuk
ananas 8 plastry
jabłko 1 sztuk
ostra papryczka chili 1 sztuk
jogurt naturalny 1/2 szklanek
sok z cytryny 1 sztuk
starty imbir 1 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
sól według uznania
chili według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Pierś kurczaka umyć, dokładnie osuszyć. Natrzeć solą oraz pieprzem i upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Wymieszać sok z cytryny, jogurt, miód oraz przyprawy. Odstawić na 20 minut. Kiwi umyć, obrać i pokroić w plasterki. Umyte i osuszone jabłko przekroić na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne i poszatkować. Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek i drobno posiekać. Upieczoną pierś kurczaka ostudzić, pokroić w cienkie plasterki. Na środku 4 talerzy ozdobnie rozprowadzić przygotowaną marynatę. Na marynacie ułożyć plasterki kurczaka, przekładając je plasterkami jabłka. Wokół kurczaka rozłożyć kiwi oraz plastry ananasa przekrojone na pół. Całość posmarować resztą marynaty, posypać posiekaną papryczka chili.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER