Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Grzyby w bulionie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego

Wykonanie:

Pokrojone grzyby ugotować w bulioie. Zagęścić wymieszaną z mąką śmietanę i gotować około 15 minut, często mieszając. Gotowy sos doprawić octem oraz solą i połączyć z żółtkiem. Lane jajka: 1 litr wody zagotować z 4 łyżkami octu oraz 1 łyżeczką soli. Na wrzącą wodę wbić 4 jajka i gotować 4 minuty. Podawać na talerzu, polane sosem i posypane pokrojonym szczypiorkiem lub koperkiem razem z ugotowanymi ziemniakami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER