Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z kaszy kukurydzianej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza kukurydziana 1 sztuk
mąka kukurydziana 2 szklanek
marchew 0.5 kilogramów
cebula 4 sztuk
olej słonecznikowy według uznania
woda według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

3/4 kaszy kukurydzianej zalać gorącą wodą energicznie mieszając, by nie utworzyły się grudki. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno posiekać. Warzywa dodać do kaszy, przyprawić do smaku solą i formować podłużne krokiety (jeśli ciasto za bardzo się klei, należy dodać mąki). Krokiety obtaczać w kaszy kukurydzianej, odłożoną na panierkę, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER