Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Grzyby marynowane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby 1 kilogramów
woda 1 1/2 gramów
ocet 1 szklanek
liść laurowy 5 - 7 listków
ziarna pieprzu 10 - 15 sztuk
ziele angielskie 8 - 10 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
sól 2 szczypta

Wykonanie:

Grzyby umyć i przygotować do marynowania: odciąć kapelusze trzony wykorzystać do sporządzenia innej potrawy, wrzucić do przygotowanego, posolonego wrzątku wraz z pokrojoną w cząstki cebulą. Gotować około 1/2 godziny. Odcedzić same grzyby i włożyć do wrzącego octu z wodą i przyprawami, krótko podgotować, wlać do słoików, szczelnie zamknąć. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Autor: BARBARA36

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER