Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z fasoli lub grochu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola 300 gramów
proteina sojowa 150 gramów
cebula 1 sztuk
mąka sojowa 8 łyżek stołowych
otręby pszenne 1 łyżek stołowych
bulion warzywny według uznania
oliwa z oliwek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
majeranek według uznania

Wykonanie:

Fasolę lub groch przebrać, opłukać, zalać wodą i namoczyć na noc. Ugotować. Cebulą obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Proteinę sojową ugotować w bulionie warzywnym. Następnie podsmażyć, dodać cebulę, razem zasmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości pod przykryciem z przyprawami. Wystudzoną kostkę sojową zmielić razem z fasolą grochem, wymieszać z częścią mąki sojowej i otrębami; doprawić do smaku. Z przygotowanej masy uformować podłużny wałek, pokroić w poprzek na kawałki długości 8-10 cm, panierować w mące sojowej. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Podawać z sosami i surówkami.

Uwagi:

Fasola lu groch


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER