Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Krokiety wieloziarniste

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pszenica 10 dekagramów
migdały 10 dekagramów
orzeszki ziemne łuskane 10 dekagramów
słonecznik 10 dekagramów
cebula 1 sztuk
marchew 1 sztuk
woda według uznania
olej słonecznikowy według uznania
przyprawy według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Pszenicę namoczyć na noc i ugotować do miękkości. Dodać zmielone orzechy, migdały, słonecznik i olej. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Składniki połączyć ze sobą, dodać: przyprawy, mąkę owsianą, pszenicę, sos sojowy i wodę. Wymieszać, uformować kotlety i smażyć na oleju.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monpol6

Data: 2009-04-08

:)Polecam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER