Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z grzybów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
masło 20 gramów
mąka 140 gramów
jajka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
natka pietruszki według uznania
szałwia według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
szafran według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Z drobno posiekanych i uduszonych grzybów, mąki oraz jajek przygotować ciasto, posolić, dodać natkę pietruszki lub szałwię. Uformować małe wałeczki i smażyć na maśle. Podawać z jasnym sosem zrobionym z białej zasmażki i słodkiej śmietany (lub mleka), przyprawionym szafranem i solą.

Uwagi:

Grzyby: maślaki, borowiki, twardzioszek przydrożny


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER