Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sos musztardowy na gorąco

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
musztarda 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
rosół 0,75 szklanek
cebula 3 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
wino wytrawne białe 0,25 szklanek
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
żółtko według uznania

Wykonanie:

Obrana cebulę opłukać, pokroić i udusić z masłem. Gdy zacznie mięknąć, oprószyć mąką , wymieszać dusić jeszcze kilka minut, zalać rosołem. Ugotować do miękkości. Dodać wino, musztardę i zmiksować lub zetrzeć przez sito. Zrumienić na suchej patelni łyżkę cukru. Karmel rozpuścić zalewając przyprawionym sosem, podgrzać i zaciągnąć żółtkiem; przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać do mięs i ryb.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: mp

Data: 2010-09-23

dziwny ten przepis, wysicie nam garnek dsosu chlechle!

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER