Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Kopytka z marchewką i orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 70 dekagramów
mąka pszenna 20 dekagramów
mąka razowa 20 dekagramów
mąka sojowa 10 dekagramów
sól według uznania
marchew 20 dekagramów
orzechy włoskie 1 szklanek
olej tłoczony na zimno 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ugotować ziemniaki w łupinach wrzucając je umyte na osoloną wrzącą wodę. Ostudzić i obrać z łupin. Przepuścić przez maszynkę, dodać pozostałe składniki. Wyrabiać drewnianą łyżką ciasto, formować wałek, z którego kroić kopytka. Gotować kopytka wrzucając je do osolonej wrzącej wody. Przygotować sos z marchewki: marchew obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Dusić pod przykryciem około 30 minut z olejem i niewielką ilością wody. Pod koniec dodać orzechy. Kopytka polać sosem i posypać natką z pietruszki.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

przekombinowane

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER