Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Sos mięsny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mieso wieprzowe 300 gramów
cebula 4 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
tłuszcz 1,5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Obraną cebulę opłukać i drobno posiekać, a następnie zrumienić na tłuszczu. Mięso oczyścić , umyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką i podsmażyć na pozostałym tłuszczu, posolić, dodać cebulę i udusić do miękkości, podlewając wodą. Gotowy sos przyprawić posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. przed podaniem posypać nacią pietruszki.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER