Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sos pomidorowy na zimno

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
wywar z warzyw 0,5 szklanek
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
carry według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Czosnek obrać, pokroić i lekko zrumienić na oliwie na wolnym ogniu z dodatkiem curry. Dodać koncentrat pomidorowy , wymieszać, zagotować, rozprowadzić wywarem warzywnym lub wodą. Przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Podawać do potraw z ryb, lub mięs na zimno.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER