Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Befsztyk w orzechach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bułka tarta według uznania
befsztyk 8 sztuk
mąka według uznania
orzechy włoskie 100 gramów
masło 50 gramów
wino białe 0,5 litrów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Jeśli korzystamy ze steków sojowych, musimy najpierw ugotować je na rosole z kostki i odsączyć. Mięso rozbić , pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć obtoczyć w mące i bułce tartej. W szerokim rondlu roztopić 30 g masła i obrumienić mięso. Dodać białe wino, zagotować na małym ogniu. Oddzielnie uprażyć w reszcie masła orzechy i dodać je do mięsa, wymieszać dobrze na małym ogniu. Podawać można z ziemniakami.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

bardzo ciekawe, inne danie

Autor: Floress

Data: 2009-01-02

ciekawe

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER