Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Omlet Emilli

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
parmezan 6 łyżek stołowych
jajka 6 sztuk
śmietana kremówka 6 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
masło według uznania

Wykonanie:

Żółtka utrzeć ze śmietaną , mąką , parmezanem oraz sola i papryką. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę, delikatnie wymieszać z żółtkami. Wyłożyć do nasmarowanej tłuszczem patelni, posmarować tartym parmezanem i przykryć wiórkami masła. Zapiekać.Można podawać z pomidorkami koktajlowymi.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-30

taki zwykly, a jak smakuje :) miodzio!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER