Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Omlet po rzymsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa według uznania
ser 3 łyżek stołowych
twarożek 150 gramów
jajka 4 sztuk
mleko 4 łyżek stołowych
maso 30 gramów
szpinak 500 gramów

Wykonanie:

Szpinak rozmrozić we wrzątku i gotować parę minut na niewielkim ogniu, odcedzić. Następnie udusić na maśle, doprowadzić solą i pieprzem, ostudzić. Wymieszać z twarogiem przetartym przez sito, tartym serem, żółtkami, mlekiem i na koniec z ubitymi na sztywną pianę białkami z dodatkiem szczypty soli. Smażyć.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER