Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Gofry miłosza

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
otręby pszenne 2 szklanek
zarodek pszenny 0.5 szklanek
mąka sojowa 1 szklanek
margaryna bezmleczna 1 łyżek stołowych
słód ryżowy 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0.33 łyżek deserowych
kardamon według uznania
Cynamon według uznania
sól według uznania
oliwa według uznania

Wykonanie:

Gofrownicę posmarować oliwą i pozostawić do nagrzania. Podane w przepisie składniki utrzeć na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany i nakładać chochlą. Gofry piec około 20 minut. Podawać z bitą śmietaną sojową, pastą sezamową tahini lub polewą owocową.

Uwagi:

Kardamon powinien być mielony


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

pycha, tylko bez cynamonu

Autor: Monia

Data: 2008-02-10

Te gofry są beznadziejne

Autor: ania

Data: 2008-02-04

jak z tego ma wyjsc konsystencja gestej smietany skoro ni ma w przepisie nic mokrego???

Autor: Loda Kress

Data: 2008-01-26

super pzepis na przyjecie przyjaciol "NA ZDROWO"

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER