Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kotlety jagnięce z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 150 gramów
czosnek 1 ząbki
ziemniaki 450 gramów
olej 2 łyżek stołowych
bulion drobiowy 400 mililitrów
seler naciowy 2 sztuk
pepperoni 1 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
Fasolki szparagowe 200 gramów
sól według uznania
pomidory 500 gramów
jagnięcina 8 sztuk
pieprz według uznania
Tłuszcz kokosowy 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Ziemniaki pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać ziemniaki i wlać bulion. Całość gotować, aż odparuje połowa objętości płynu.
Seler i paprykę pokroić w kostkę, a pepperoni w krążki. Dodać do ziemniaków, gotować około 20 minut. Strąki fasolki przekroić na pół, ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Pomidory pokroić w ćwiartki, razem z fasolką dodać do warzyw na krótko przed końcem gotowania. Całość doprawić solą i pieprzem.
Kotlety oprószyć solą i pieprzem, smażyć na gorącym tłuszczu 3-4 minuty z każdej strony. Podawać z warzywami i ryżem, posypane pietruszką.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER