Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Zupa z kaszy jagielnej i pomidorów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza jagielna 0.75 szklanek
kostki rosołowe 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
śmietana 0.50 szklanek
posiekany koperek 3 łyżek stołowych
sól 1 szczypta

Wykonanie:

Kaszę sparzyć , odcedzić , zalać 3-4 szklanki wody, dodać połowę masła , osolić , gotować ok.35min.
Resztę masła zatopić , zeszklić na nim posiekaną cebulę, wymieszać z koncentratem , chwilę dusić , przełożyć do garnka z zupą .Zupę doprawić kostkami rosołowymi , zagotować , wlać śmietanę, posypać koperkiem.

Autor: amulet

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER