Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Kaczka po pomorsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś i udka kacze 1 kilogramów
smalec 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
przyprawa do drobiu według uznania
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
cebula 1 sztuk

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć , natrzeć solą, przyprawą do drobiu, pieprzem i startą na drobnej tarce cebulą. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Rozgrzać smalec, obrumienić mięso ze wszystkich stron , wstawić do nagrzanego piekarnika.
Upiec, podlewając najpierw wodą, a potem tworzącym się sosem. Podawać z duszoną czerwoną kapustą, przyprawioną na słodko cynamonem z dodatkiem rodzynków.
Można podlać kaczkę wytrawnym czerwonym winem lub bulionem z kostki.Kaczkę trzyma się wpiekarniku ok.godziny.Gdy po nakłuciu wypływa z mięsa przezroczysty , nie mętny sos, danie jest gotowe.

Autor: amulet

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER