Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń z kminkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 1,5 kilogramów
kminek mielony 1,5 łyżek deserowych
majeranek 0,5 łyżek deserowych
cebula 2 sztuk
smalec 1 szklanek
bulion 1 szklanek
sól według uznania

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Umyte, osuszone mięso mocno wygnieść ręką, natrzeć solą, kminkiem i majerankiem, uformować pieczeń, obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla. posypać drobno pokrojoną cebulą, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 90-100 minut, skrapiając bulionem.
Pokrojone na plastry mięso polać sosem z pieczeni. Podawać z pyzami lub kopytkami i gotowaną kapustą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER