Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczone gruszki z sorbetem kakaowo-miętowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
syrop 1/2 litrów
woda 1/2 litrów
kakao 50 gramów
koncentrat miętowy 4 dekalitrów
gruszek 4 sztuk
cytryna 1 sztuk
masło 50 gramów
cukier 100 gramów
mięta według uznania

Wykonanie:

Wymieszaj wszystkie składniki sorbetu, następnie zmiksuj w naczyniu do wyrabiania sorbetów i umieść je w lodówce. Podgrzej naczynie. Wyłącz dopływ energii, następnie rozpuść w naczyniu odrobinę masła, przysmaż ćwiartki gruszek z trzech stron, dodaj soku z cytryny zmieszanego pół na pół z wodą, przykryj i gotuj na wyłączonym źródle energii. Połóż ćwiartki usmażonych gruszek na talerzach, następnie rozprowadź sok z resztką masła i polej nim gruszki. Podawaj i sorbetem kakaowo-miętowym.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER