Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Faszerowany sandacz

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sandacz 2 kilogramów
cebula 1 sztuk
sól selerowa według uznania
pieprz biały według uznania
bułka 1/2 sztuk
mleko 1 szklanek
migadły 100 gramów
orzechy według uznania
żółtko 1 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
sól według uznania
koperek według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
wywar rybny według uznania

Wykonanie:

Cebulę posiekaj, dodaj pieprz i sól selerową. Wymieszaj, natrzyj nią sandacza również od wewnątrz. Zawiń rybę w folię i pozostaw. W międzyczasie przygotuj nadzienie: bułkę namocz w mleku, odsącz, zmiel, wymieszaj z migdałami, orzechami, żółtkiem, koperkiem i sokiem z cytryny.
Przypraw pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Rybę napełnij farszem, zaszyj. Wywar rybny wlej do naczynia, sandacza ułóż na durszlaku, zanurz durszlak w wywarze i pod przykryciem duś około 14 minut.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER