Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pstrąg w białym winie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pstrag 1 kilogramów
białe wino 1 litrów
woda 1/4 litrów
marchew 2 sztuk
cebula 2 sztuk
natka pietruszki według uznania
seler naciowy 1 sztuk
pieprz 10 sztuk
sól według uznania
cytryna bez skórki 2-3 plastry

Wykonanie:

Rybę umyj nie ściągając skórki, przetnij, wyjmij wątrobę i dobrze oczyść od wewnątrz. Włóż do naczynia, a następnie polej winem i wodą. Wyłóż plasterkami cytryny, marchewki, dodaj pokrojoną cebulę, natkę pietruszki, seler naciowy oraz pieprz w ziarenkach. Kiedy dojdzie do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj rybę na wolnym ogniu przez 25 minut. Zdejmij ze źródła ciepła po czym delikatnie wyjmij pstrąga z naczynia. Oddzielone od ryby warzywa zalej natychmiast sosem. Potrawę podawaj na ciepło z ziemniakami.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER