Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Łosoś

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jogurt naturalny 300 gramów
twarożek 150 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
ogórek kiszony 1 sztuk
dymka 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
łosoś 150 gramów
czipsy według uznania
szczypiorek według uznania
czerwona cebula 0.5 sztuk

Wykonanie:

Łososia filetujemy bądź kupujemy już pokrojonego w plasterki, następnie obieramy cebulkę i kroimy ją w drobną kostkę , kładziemy na łososiu i ozdabiamy szczypiorkiem, ewentualnie można posypać rybę koperkiem.
Dip do łososia : 300g jogurtu naturalnego zmiksuj z 150g twarożku. Przyprawić sola pieprzem i sokiem z 0,5 cytryny. Dodać 1 sztukę startego ogórka kiszonego( odcisnąć z niego sok) 2 roztarte ząbki czosnku oraz 1 łyżkę posiekanej dymki. Czipsy można zastąpić chrupkami z ziemniaków smażonymi na dużej ilości oleju.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER