Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Miodowe żeberka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1,5 kilogramów
sos sojowy 8 łyżek stołowych
sake 5 łyżek stołowych
miód 3 łyżek stołowych
pasta sambal oelek 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
imbir świeży, kawałek 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Marynata: imbir i czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać miód z winem ryżowym, sosem sojowym, pastą sambal oelek, imbirem i czosnkiem.
Umyte, osuszone żeberka podzielić na porcje, ułożyć w dużym naczyniu i zalać przygotowaną marynatą, przykryć, wstawić na kilka godzin do lodówki, od czasu do czasy przekręcać, aby się równo zamarynowało. Po wyjęciu z marynaty lekko posolić i oprószyć pieprzem, upiec na grillu lub w piekarniku, podczas pieczenia smarować marynatą.

Uwagi:

Sake można zastąpić sherry.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER