Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Żeberka jarmarczne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 900 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
smalec 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuk
bulion 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
majeranek według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone żeberka natrzeć solą, podzielić na porcje, oprószyć mąką i obrumienić na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną drobno cebulkę i też przełożyć do rondla, skropić bulionem, posypać majerankiem i dusić do miękkości. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ogórki i chwilę dusić razem. Sos zagęścić rozrobioną w łyżce wody mąką ziemniaczaną, wymieszać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER