Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Racuchy z owocami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier puder 5 dekagramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 3 sztuk
mleko kwaśne 1/2 litrów
mąka pszenna 35 dekagramów
gruszki 30 dekagramów
olej według uznania

Wykonanie:

Mleko dokładnie wymieszać z jajkami i mąką, utrzeć na gładką masę, dodać proszek do pieczenia. Gruszki lub jabłka obrać, pokroić, wyjąć gniazda nasienne. Dodać do ciasta. Na patelni rozgrzać olej, na gorący kłaść łyżką racuchy. Zrumienić z jednej strony, przełożyć na drugą, zmniejszyć ogień, żeby racuchy się dosmażyły zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER