Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Filet z ryby

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryba 500 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
jajko 2 sztuk
mąka 150 gramów
olej według uznania

Wykonanie:

Rybę np: mintaja wymyć pod bieżącą wodą, podzielić go na ćwiartki lub połówki w zależności jak duży jest. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajka uprzednio wyparzone wbijamy do talerzyka , mąkę przesianą również wsypujemy do talerza i maczany filetem w jajku a później w mące. Smażymy w gorącym oleju , na złotawy kolor. Można podawać filet z ziemniakami,lub frytkami i surówkami.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER