Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka z żeberkami i kapustą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewki 2 sztuk
jabłko 1 sztuk
kiszona kapusta 500 gramów
żeberka 300 gramów
jajka 3 sztuk
kwaśna śmietana 1 szklanek
kminek 0.50 łyżek deserowych
majeranek 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Wykonanie:

Marchewki i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Kapustę posiekać.Z żeberek wyciąć kości, mięso pokroić, wymieszać z kapustą, marchewką i jabłkiem.
Całość włożyć do formy.Śmietanę rozetrzeć z jajkami , przyprawić solą , pieprzem , kminkiem i majerankiem.Polać zapiekankę.Zapiekać około 40 minut w temp.200 stopni Celcjusza.

Autor: amulet

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER