Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki ala Wilewy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
jajka 2 sztuk
mąka ziemniaczana 4 łyżek stołowych
mleko 3 łyżek stołowych
olej do smażenia według uznania
sól 1/2 łyżek deserowych

Wykonanie:

1. Z mąki ziemniaczanej, żółtek i mleka robimy ciasto. Dodajemy ubitą z solą pianę z białek i ostrożnie mieszamy.
2. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w cienkie plastry (5mm grubości). Wkładamy na minutę do wrzącej wody. Osuszone maczamy w cieście. Następnie smażymy.

Autor: pawlo1404

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER