Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Racuchy Amarantusowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula średnia 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
mąka z amarantusa 1 szklanek
drożdże 1 szczypta
Majeranek, tymianek, sól według uznania

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dusić na oliwie. Mąkę wymieszać z drożdżami, przyprawami i cebulą. Dodać odrobinę ciepłej wody, tak by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut.
Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Autor: pawlo1404

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER