Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Racuchy z grzybów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 150 gramów
mleko 0.5 litrów
drożdże 15 gramów
jajka 1 sztuk
mąka 200 gramów
olej według uznania
majeranek według uznania
ziele angielskie według uznania
goździk według uznania
czosnek 1 ząbki
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Do małej ilości mleka dodajemy rozkruszone drożdże, łyżkę mąki, trochę cukru i odstawiamy. Następnie, kolejno dodajemy jajko, sól, mleko, mąkę i przygotowane grzyby. Ciasto wylewamy na natłuszczoną patelnię i smażymy na jasnobrązowy kolor. Jako dodatek podajemy pomidory śmietanie z cebulą i pietruszką.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER