Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kopytka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka ziemniaczana 1 szklanek
mąka 1 szklanek
ziemniaki 1 kilogramów
sól według uznania
jajko 1 sztuk
sezam według uznania
filet z kurczaka 200 gramów
pomidor 1 sztuk
papryka 1 sztuk
olej według uznania
cebula 1 sztuk
sos paprykowy 1 sztuk

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować zmielić maszynką do mięsa, dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę zwykłą jajko i szczyptę soli. Zagniatamy. Z powstałej masy wałkujemy rulonik, który kroimy w paseczki. Wrzucamy do gotującej się osolonej wody i gotujemy póki nie wypłyną, od czasu do czasu mieszając. Po wyciągnięciu hartujemy zimna wodą.
Sos: cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor, dodajemy do cebuli paprykę i smażymy razem póki nie będzie miękkie.Następnie smażymy fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę. Łączymy wszystkie składniki przyprawiamy i tuż przed końcem dodajemy pomidora pokrojonego, sos paprykowy z torebki dodajemy na samym końcu zgodnie z poleceniami na opakowaniu.Zagotowujemy. Wszystko posypujemy sezamem.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Mysiaczeq

Data: 2010-08-10

po wielkopolsku szagówki

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER