Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Pstrąg z masłem pietruszkowym.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 8 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pstrag świeży 30 dekagramów
masło pietruszkowe według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
pietruszka natka gałązka 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pietruszka natka siekana 1 łyżek deserowych
sos worcester 3 krople
cytryna bez skórki 1 sztuk

Wykonanie:

Rybę nacieramy wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem. Do brzucha wkładamy gałązkę natki i układamy na blaszce wyłozonej mocna folią aluminiową wysmarowaną wcześniej masłem pietruszkowym.
Następnie obkładamy rybę plastrami cytryny i zawijamy dokładnie folią.
Tak przygotowaną rybę wkładamy do piekarnika na około 25 do 30 minut. Pieczemy ją w temperaturze 220 stopni.Nalezy pamiętać ze czas pieczenia
Pstrąga polewamy wytworzonym sosem i podajemy na wygrzanym półmisku.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: uczniowaa

Data: 2008-12-11

super!! potrzebowalam przepis swiateczny do szkoly i ten jest odpowiedni zobaczymy czy smaczny;-)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER