Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z fasoli lub grochu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola biała 300 gramów
kostka sojowa 1 kostek
cebula 2 sztuk
olej według uznania
bułka tarta 8 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania

Wykonanie:

Fasolę lub groch przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Ugotowaną kostkę sojową podsmażyć, dodać cebulę, razem zasmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości pod przykryciem i przyprawami. Wystudzoną kostkę sojową zemleć razem z fasolą (grochem), wymieszać z częścią bułki tartej, mąką ziemniaczaną i jajkiem, doprawić. Z przygotowanej masy uformować podłużny wałek, pokrajać w poprzek na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ostrymi sosami i surówkami.

Uwagi:

Fasola biała lub groch


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER