Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Krokiety z tofu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka owsiana 3 łyżek stołowych
mąka pszenna razowa 15 dekagramów
płatki owsiane 1 szklanek
tofu 20 dekagramów
migdały 1 sztuk
cebula 1 sztuk
miso 1 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Przygotować farsz: do płatków wlać około pół szklanki wody, ugotować. Masa z płatków powinna być gęsta. Dodać roztarte tofu, drobno pokrojoną cebulę, posiekane migdały i miso. Masę dokładnie wyrobić. Z jeszcze ciepłej masy uformować małe, płaskie krokiety, które oprószyć mąką. Przygotować ciasto: zmiksować mąkę owsianą i pszenną z taką ilością wody, aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego. W cieście tym zanurzać uformowane krokiety i smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER