Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Krokiety jabłkowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 5 sztuk
mąka razowa 0.5 szklanek
wanilia 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
jabłko 1 sztuk
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Ugotować ziemniaki w osolonym wrzątku w łupinach. Ostudzić, obrać z łupin i przekręcić przez maszynkę. Jabłko zetrzeć na tarce na wiórki, wymieszać z ziemniakami, solą, mąką i przyprawami. Ciasto dokładnie wymieszać. Na stolnicy uformować wałek, podsypać mąką, aby nie przywierał do stolnicy. Pociąć na kawałki. Krokiety wkładać na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć na złocisty brąz.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER