Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Karp w korzennym piwie.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
karp 1.5 kilogramów
piwo jasne 0.5 litrów
cebula 1 sztuk
goździki 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
rodzynki 0.5 szklanek
orzechy pistacjowe 1 łyżek stołowych
chleb czarny suchy roztarty 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 sztuk
pieprz biały według uznania
sól według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Karpia dzielimy na dzwonka i przekładamy je cebulą z powbijanymi goździkami.Tak przygotowanego odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Do płaskiego rondelka wkładamy masło i dolewmy piwo wszystko to razem zagotowujemy.
Do wrzątku wkładamy dzwonka karpia, rodzynki, orzechy, suchy chleb oraz cebulę którą ryba była poprzekładana i gotujemy aż ryba zmięknie ale się nie rozgotuje.
Następnie rybę wykładamy na półmisek i dzielimy na porcje.
Sos którym polejemy rybe doprawiamy sokiem z cytryny, otartą skórką, solą, pieprzem i cukrem.Takim gorącym sosem polewamy rybę.

Uwagi:

Potrawe podajemy z ziemniakami puree z chrzanem lub borówkami.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ewelosa

Data: 2008-12-11

O takiego karpia to moja teściowa by zjadła ze smakiem - ja niestety lub stety nie lubię tej ryby.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER